Het begin


Toen ik bij de manege gereden heb en me eigen eerste en tweede pony had gehad toen wilde ik graag lesgeven met me paard boudewijn. Vond het heel mooi om andere ook te leren om te kunnen paardrijden en te leren waar ikzelf zo van genieten kon, dat is samen met je paard ergens te komen waar je niet gauw komt, mits je samen gevoelt waar je heen wilt. Want het is een samen werking, en je beseft telkens dat je paard ook gevoel heeft, want zonder dit gevoel kom je er niet!  Maar tegelijkertijd is er maar 1 leider en dat hoor jezelf te zijn! Want een paard van zo'n 500 kilo of meer of minder πŸ™ƒ wil nl ook de leider zijn, daarom wees duidelijk in wat je wilt en je staat verbaasd hoe ver je samen kunt komen,  maar met dwang kom je nergens, maar met gevoel en liefde kom je verder dan je ooit gedacht heb, dan krijg je wel eens meer terug dan je ooit kon bedenken!

Toen ik met lesgeven begon was ik zo rond de 20 jaar.
Vond gezellig en elke week had ik een aantal jongens en meisjes die ik enthousiast lesgaf. Wat was het gezellig!

Toen mijn kinderen werden geboren,  wilde ik graag voor de kinderen zorgen en zocht ik voor me paarden een goed huis , had toen inmiddels 2 grote paarden en 2 Shetlanders.
Ik vind belangrijk om voor mijn kinderen te zorgen en toen ze groter waren, begon ik langzamerhand weer met rijden. 
Eerst op een manege een uurtje hobbelen πŸ˜‰ want had zelf geen paarden meer. De kinderen wilde ook gaan paardrijden dus ook een les in de week gepland. Dat was gezellig met elkaar op paardrijles , uiteindelijk reden ze alleπŸ˜ƒ

Na een paar jaar dit te gedaan te hebben, kocht ik me eerste 2 Shetlanders weer , en er kwam een pony bij, en nog een paard,  en nog één,,,,  enzovoort πŸ˜…πŸ™ƒπŸ˜ƒ tot we nu een aantal paardjes hebben staan van groot tot klein. En ik kan nu hier weer lesgegeven,  wat ik heel graag doeπŸ˜ƒπŸ΄ ( heb inmiddels al heel veel paardjes gehad, maar misschien later meer hierover)

Inmiddels doen we diverse lessen, kinderfeestjes, ponydagen edπŸ˜ƒπŸ΄